Wedstrijd

Pompoenenwedstrijd Collier Jardin brengt bewoners dichter bij elkaar

Het gemeenschapstuinenproject Collier Jardin organiseert een pompoenenwedstrijd. Op zaterdag 8 juni krijgen de bewoners van Luchtbal pompoenplantjes uitgereikt om zelf te planten en te onderhouden. De winnende pompoen moet aan vastgelegde criteria voldoen. In het weekend van 21 september wordt bekendgemaakt welke tuinier de wedstrijd heeft gewonnen.

 

Collier Jardin is een gemeenschapstuinenproject dat een jaar geleden werd opgestart op Luchtbal. In de eerste fase bestond het project uit één gemeenschapstuin op een overwoekerd binnengebied van Woonhaven achter de Grimsbystraat. Ook alle zeven scholen en het dienstencentrum van Luchtbal doen mee met baktuinen. Begin 2013 ging een tweede tuin open op de Tampicosite. Zo groeit de ketting van tuinen op Luchtbal steeds verder.

Iedereen die geen tuin heeft, kan in de gemeenschapstuinen terecht om samen met buren, vrienden of familie groenten en fruit te kweken. In de tuin achter de Grimsbystraat tuiniert een twaalftal mensen zeer intensief. De tuin op de Tampicosite spreekt vooral jongeren aan. Een twintigtal jongeren komt er regelmatig samen om onder begeleiding van een coach te tuinieren.

Om nog meer mensen te betrekken bij het gemeenschapstuinenproject organiseert de stad Antwerpen een pompoenenwedstrijd. De bewoners van Luchtbal krijgen een pompoenplantje dat ze op een nabijgelegen terrein van de stad Antwerpen moeten planten. Ze moeten de planten zelf verzorgen. De winnaars van de wedstrijd zijn de tuiniers met de grootste pompoen, de meeste pompoenen aan één plant, de pompoen met de gekste vorm, de mooist versierde pompoen of de pompoen die het beste Halloweenmasker oplevert. In het weekend van 21 september worden de winnaars bekendgemaakt

De pompoen moet de band tussen de stad en het Vlaamse platteland benadrukken. Gezamenlijk voor de plantjes zorgen, brengt de bewoners van Luchtbal dichter bij elkaar en stimuleert hen om samen andere initiatieven te nemen.

 

Perscontact: Trees Leroy, tel. 0474 55 90 59, trees.leroy@stad.antwerpen.be

Verantwoordelijke schepen: Liesbeth Homans, schepen voor samenlevingsopbouw